Verslag Marathonwedstrijd Alkmaar 23-10-2015

ingevoerd op 24-10-2015

Gisteravond was de 2e avond dat er marathonwedstrijden werden gereden in het kader van de marathoncompetitie op ijsbaan De Meent. In bijna elke categorie zijn er rijders van de Stg SIS vertegenwoordigd. De avond begon met een marathon over 12 ronden voor de junioren-jongens met daarbij Jens Pronk aan de start. Na een wedstrijd waar de rijders elkaar niet veel toegaven liep het uit op een sprint van 4 jongens. Jens wist deze sprint te winnen en zo de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Daarna kwamen de Dames 2 het ijs op met daarbij Hester de Goede en Lynn Dekker. Ook hier waren er geen uitlooppogingen en liep het ook uit op een sprint. Hierin wist Lynn beslag te leggen op de 2de plaats en Hester op de 4de. Een uitstekende start van het seizoen voor beide dames. Nadat de dames het ijs hadden verlaten kwam de combinatie C2/D1 het ijs op. Names de SIS reed Lianne Burger in deze wedstrijd. Lianne hield zich uitstekend staande tijdens de wedstrijd en pakte in de eindsprint de 6de plaats. Na 2 wedstrijden neemt ze de 5de plaats in het tussenklassement in met 19 punten. Tot slot van de avond maakte Tom de Goede zijn debuut bij de combinatie C1/M1. Na 40 ronden in een moordend tempo wist Tom in het peloton te finishen. Een keurige prestatie bij je debuut in de hoogste categorie. De volgende marathons zijn vrijdag 30 oktober.

Voor de volledige uitslagen en tussenstanden klik op onderstaande link.